Over mij en Feng Shui

Connie Gerritsen (Delft, 1969)

In 2017 heb ik kennis gemaakt met Feng Shui. Tot die tijd had ik alleen mijn eigen woorden en manieren om te vertellen hoe ruimtes aanvoelen. Hoe je je ergens meteen thuis kunt voelen en hoe andere plekken altijd ongemakkelijk blijven.

Connie Gerritsen

Ik wist hoeveel invloed materialen, kleuren en licht op dat gevoel kunnen hebben. En hoe activiteiten als opruimen en schoonmaken het kunnen beïnvloeden. Ik wist ook dat het iets met de energie in de ruimte te maken had – iets wat licht en beweeglijk of juist star en zwaar kon voelen. Maar ik kon niet goed plaatsen waarom die dingen zo bepalend waren.

Door toeval kwam ik in aanraking met iemand die de 1-jarige opleiding tot Feng Shui Professional volgde, en toen viel alles op z’n plek. In september 2017 ben ik zelf met de opleiding begonnen en heb deze in juni 2018 met succes afgerond.

Feng Shui geeft mij de handvatten om te benoemen wat ik in een ruimte voel en waarom dat zo is. En om daarmee te kunnen interpreteren wat dat voor bewoners van die ruimte kan betekenen. Dit alles met doel om te kunnen aangeven waar iemand zelf het heft in handen kan nemen om zijn/haar omgeving helemaal passend te maken voor zichzelf. Omdat elke verandering in huis – hoe subtiel ook – een verandering van jezelf betekent.